Συνδυάστε τα Μαξιλάρια του Καναπέ όπως του Κάνουν οι Επαγγελματίες

Συνδυάστε τα Μαξιλάρια του Καναπέ όπως του Κάνουν οι Επαγγελματίες

Τα μαξιλάρια προσδίδουν στιλ σε ένα σαλόνι και αν συνδυαστούν σωστά μπορούν να αλλάξουν τελείως το πώς φαίνεται ένας χώρος. Δείτε μερικά τιπς για το πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με μαξιλάρια σαν επαγγελματίας.

Συνδυάστε σωστά τα φλοράλ Τα φλοράλ μαξιλάρια δίνουν στιλ σε έναν χώρο αρκεί να συνδυαστούν σωστά. Επιλέξτε φλοράλ μαξιλάρια που έχουν μέσα αποχρώσεις που ήδη έχετε χρησιμοποιήσει στο σπίτι σας. Συνδυάστε το φλοράλ με πιο παλ αποχρώσεις για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και τη δημιουργία αντιθέσεων.

Βάλτε χρώμα Αν το σαλόνι σας είναι σε παλ αποχρώσεις τότε πρέπει να επιλέξετε πιο έντονα χρώματα στα μαξιλάρια σας. Όσο πιο ανοιχτόσρωμο είναι ένα σαλόνι, τόσο πιο έντονα χρωματικά πρέπει να είναι τα μαξιλάρια. Επίσης καλό θα ήταν να επιλέξετε 2-3 διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Βάλτε χρωματιστά μαξιλαρια και παίξτε με τα μεγέθη

Βάλτε χρωματιστά μαξιλαρια και παίξτε με τα μεγέθη

Βάλτε διαφορετικές υφές Μην φοβάστε να συνδυάσετε διαφορετικές υφές στα μαξιλάρια σας. Συνδυάστε γούνα με βελούδο ή μετάξι. Η υφή δίνει ζεστασιά σε έναν χώρο και του προσδίδει στιλ. Συνδυάστε πιο βαριές υφές με πιο απαλές για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

Πάρτε έμπνευση από πράγματα που σας αρέσουν Όταν θέλετε να ανακαινίσετε έναν χώρο ψάξτε σε διάφορες πηγές για να πάρετε έμπνευση. Αν για παράδειγμα σας αρέσει πολύ ένα φουλάρι που έχετε, δείτε τα χρώματα που έχει και επιλέξτε μαξιλάρια με βάση αυτό σαν κριτήριο. Εκμεταλλευτείτε πράγματα που αγαπάτε και τότε σίγουρα δεν θα πέσετε έξω στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Συνδυάστε διαφορετικές υφές για πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα

Συνδυάστε διαφορετικές υφές για πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα

Συνδυάστε διαφορετικά μεγέθη Μην επιλέγετε μαξιλάρια που είναι όλα στο ίδιο μέγεθος γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να δείχνει λίγο βαρετό. Επιλέξτε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο το στιλ του καναπέ σας αλλά και ολόκληρου του σαλονιού.

Συνδυάστε γκρι με λεμονί Πρόκειται για έναν εκπληκτικό συνδυασμό που ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου. Το γκρι ταιριάζει πολύ με το λεμονί και δείχνει υπέροχο πάνω σε έναν γκρι καναπέ διαφορετικής απόχρωσης από το γκρι των μαξιλαριών. Μπορείτε είτε να επιλέξετε ένα απαλό γκρι και να βάλετε πιο σκούρα γκρι με λεμονί μαξιλάρια ή να επιλέξετε σκουρόχρωμο καναπέ και να τον ενισχύσετε με απαλά γκρι και λεμονί μαξιλάρια.

Χρησιμοποιήστε μονόχρωμα μαξιλάρια αλλά και μαξιλαράκια με prints και logos

Χρησιμοποιήστε μονόχρωμα μαξιλάρια αλλά και μαξιλαράκια με prints και logos

Βάλτε μεταλλιζέ αποχρώσεις Αν στο σαλόνι σας κυριαρχούν παλ αποχρώσεις τότε μπορείτε να βάλετε μεταλλιζέ μαξιλάρια για να του δώσετε μια δόση πολυτέλειας και στιλ. Προσέξτε μόνο να επιλέξετε μόνο μια μεταλλιζέ απόχρωση και μην το παρακάνετε συνδυάζοντας ασημί, χρυσά και μπρονζέ μαξιλάρια γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει λίγο κιτς.

Όταν συνδυάζετε μαξιλάρια στο σαλόνι σας προσέξτε πολύ καλά το χρώμα του καναπέ αλλά και τα χρώματα που κυριαρχούν στο σαλόνι για να καταφέρετε να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Βρείτε αποχρώσεις που είναι ευκολοσυνδύαστες και σας αρέσουν πολύ. Επιλέξτε διαφορετικά είδη υφασμάτων αλλά και μαξιλάρια με διαφορετικά μεγέθη για ακόμα πιο στιλάτο αποτέλεσμα.

thehomeissue_pillows

Για ένα πιο γήινο χρωματικά σαλόνι επιλέξτε μαξιλάρια σε γήινες αποχρώσεις και συνδυάστε τα μεταξύ τους.

Tip: Αν αγαπάτε τα πολλά μαξιλάρια στους καναπέδες σας έχουμε μια πολύ ωραία λύση για τις στιγμές που θέλετε να κάτσετε σε αυτούς και σας ενοχλούν. Πάρτε ένα απλό, όμορφο, μεταλλικό καλάθι για να μπορείτε να «πετάτε» μέσα σε αυτό μαξιλάρια και ριχτάρια που σας εμποδίζουν. Έτσι θα έχετε πάντα ένα τακτοποιημένο σαλόνι.

thehomeissue_pillows01

Ένα μεταλλικό καλάθι θα σας σώσει από την ακαταστασία των πεταμένων στο πάτωμα μαξιλαριών.

 

 

Πηγή: spirossoulis.com